Kategóriák
TOP termékek
Facebook
Kattints a "Tetszik" gombra ha szeretnéd elsők között látni a legfrissebb ajánlatainkat.
Házhozszállítás

Mire figyelj oda Hűtőszekrény vásárlásakor

1. Energiahatékonyság

Nem véletlenül tettük az első helyre, hűtőszekrény vásárlásakor ez a legfrontosabb szempont, a hűtőszekrény ugyanis az a háztartási gép, ami egész nap áram alatt van és áramot fogyaszt. Ezen nem érdemes spórolni, minél több a „+” annál kisebb a rezsi. Ha tehetjük, vásároljunk „A++” vagy „A+++” energiacímkével ellátott készüléket. A viccet pedig reméljük mindenki ismeri a skótról, akinek azért nincs hűtője, mert senki sem garantálja, hogy lekapcsol bent a lámpa, amikor bezárja az ajtót. (:

2. No Frost

Szintén érdemes figyelembe venni.  A kifejezés azt jelenti, hogy nem képződik jég a fagyasztórészben. Bár, nem minden esetben jelent feltétlenül előnyt, mert ugyanúgy képződik jég, csak nem a hűtőtérben, hanem a belső radiátoron. Évente egyszer ezeket is érdemes leolvasztani!

3. Visszamelegedési idő

A készülék adatlapján ezt a paramétert is fel kell tűntetni. A gyártók órában adják meg, minél több, annál jobb. Nem csak azért fontos, mert áramszünet esetén nem romlanak majd meg az élelmiszerek a hűtőben, de azért is, mert egyúttal utal arra, hogy mennyire is jó a hűtő szigetelése. Ez pedig szintén az energiahatékonyságot támogatja.

4. Alul, felül vagy amerikás?

A piacon alulfagyasztós, felülfagyasztós és amerikai típusú, azaz Side by Side kombinált hűtőszekrények érhetők el. Ez utóbbi a legmagasabb árfekvésű, az ár azonban nem feltétlenül jelenik meg a hozzáadott értékben. Akkor válasszuk, ha a design és az extrák – pl. vízadagoló – szerelmesei vagyunk. A másik két kategóriából az alulfagyasztós a kedveltebb, egyetlen előnye van, hogy esetében kényelmesebben látunk rá a hűtő részre.

Az igazán profik a külön hűtő és külön fagyasztó megoldásra esküsznek, persze ez két külön gépet jelent.sidebyside hűtő

5. Légáramlás és pára

A gyártók különböző neveket aggatnak rá, de érdemes figyelembe venni, hogy legyen a hűtőszekrényben egyenletes légáramlás, mert így tovább maradnak frissek az élelmiszerek és a hűtés is higiénikusabb. Egyes modellekben van párásító rekesz is, szintén nagyon hasznos, mert a zöldségfélék sokkal tovább maradnak benne frissek, mint hagyományos hűtéssel.

+1: A méret

A méret nem minden. Tudjuk, hogy az elsődleges szempont a hűtőszekrénynél, hogy férjen bele minden. Ez a legtöbb esetben úgy hangzik a boltban: “Legyen jó nagy”. Azonban az a tapasztatunk, hogy a nagyon magas (két méter) hűtők hosszú távon könyebben deformálódnak, ezeknél több hiba szokott előfordulni. Ezen kívül tudjuk, hogy a legtöbb magyar háztartásban gondot okoz a két méteren lévő legfelső polcra pakolni, egyszerűen nem érjük el. Ezért javasoljuk, hogy inkább széles legyen a hűtő, mint magas. A legtöbb gyártónak van olyan hűtője, ami nem a szokásos 60 centiméter szélességű, hanem szélesebb. Így több bent a hely, de nem túl magas a hűtő.

 

forrás: https://www.businessbox.hu/blog/2015/11/06/ot-tipp-hutoszekreny-vasarlashoz/